Ιστοσελίδα αφιερωμένη στον Δημήτρη Μητρόπουλο

Η ιστοσελίδα αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του διαπρεπούς αρχιμουσικού Δημήτρη Μητρόπουλου, μεταφέρθηκε στους διακομιστές του Εργαστηρίου Μελέτης Ελληνικής Μουσικής.
https://hellenic-music-lab.music.uoa.gr/dimitri-mitropoulos/
Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε στις αρχές του 2010 από τον αείμνηστο καθηγητή Απόστολο Κώστιο, με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Μητρόπουλου και συντηρήθηκε και εμπλουτίστηκε από τον ίδιο μέχρι τον θάνατό του.Η Ιστοσελίδα θα εξακολουθήσει να υπάρχει με την βασική της δομή λειτουργώντας ως τόπος, όπου ο φίλος-επισκέπτης θα αναζητά και θα βρίσκει ό,τι έχει έως τώρα αναρτηθεί, αλλά και ως βήμα παρουσίασης των νέων Εκδόσεων (συνθέσεων, δίσκων, βιβλίων), Εκδηλώσεων (συναυλιών, διαλέξεων, εκθέσεων, συνεδρίων, δημοσιεύσεων κ.ά.), καθώς και νέων Κειμένων (άρθρων, μελετών, ανακοινώσεων με θέμα τη ζωή και το έργο του Δ. Μητρόπουλου) που είτε έχουν δημοσιευτεί είτε γράφονται ειδικά για το λόγο αυτό.
Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια προσπάθεια διατήρησης και ανάδειξης της βαθιάς επίδρασης αυτού του Μητρόπουλου στον κόσμο της έντεχνης μουσικής. Αυτή η μετεγκατάσταση προσλαμβάνει σημαντική αρχειακή σημασία. Η σύνοψη των πηγών και των υλικών που περιλαμβάνονται σε αυτήν ενισχύει τις επιστημονικές αναζητήσεις και προωθεί μια βαθύτερη κατανόηση της καλλιτεχνικής κληρονομιάς του Μητρόπουλου.
Σε αυτό το αποθετήριο περικλείεται μια σειρά υλικών, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, ηχογραφήσεων, δημοσιεύσεων και συνθέσεων. Αυτές οι πρωτογενείς και δευτερεύουσες πηγές προσφέρουν ένα μοναδικό πλεονέκτημα για να διερευνήσει κανείς τις πολύπλευρες διαστάσεις του έργου του μαέστρου, διευκρινίζοντας τόσο τα μουσικά του επιτεύγματα όσο και το κοινωνικο-ιστορικό περιβάλλον που έθρεψε την καλλιτεχνική του ανάπτυξη.
Επιπλέον, η διατήρηση αυτών των υλικών συμβάλλει στην πολιτιστική κληρονομιά και στη διαιώνιση της γνώσης που περιβάλλει τις συνεισφορές επιφανών μουσικών και υπογραμμίζει την κληρονομιά Ελλήνων μουσικολόγων όπως ο Απόστολος Κώστιος.